Littie of Littienie

Wij zijn een actieve petanquevereniging, met meer dan 100 actieve leden. De vereniging is opgericht op woensdag 23 oktober 1985. De eerste speelbaan was op het schoolplein achter de St. Jozefschool aan de Pastoor van Leeuwenstraat in Helmond. Later speelde de vereniging op banen bij het Theo Driesseninstituut aan de Willem Prinzenstraat in Helmond.
Op dinsdag 30 september 1997 zijn we begonnen met het, grotendeels in eigen beheer, bouwen van een nieuwe accommodatie. Dit leverde uiteindelijk in 1998 een prachtige hal op met 16 binnenbanen en 24 buitenbanen en een gezellige sportkantine. Neem gerust een kijkje op onze pagina “accommodatie“!
Sinds 2010 is de achterwand van ons Boulodrome “De Braak” verrijkt met “het grootste schilderij van Helmond”: een uniek tafereel, waardoor je je op een dorpsplein in Zuid-Frankrijk – de bakermat van petanque – waant.

Alle banen voldoen aan de bondsnormen, zodat we beschikken over een uitstekende trainingslocatie. Onze vereniging heeft eigen gediplomeerde trainers en wedstrijdleiders en diverse spelers die ook in competitieverband hun mannetje/vrouwtje staan. Verder kent onze vereniging ook veel leden die graag op clubavonden een balletje gooien…petanque is ook recreatief goed te beoefenen, en een sociaal gebeuren voor jong en oud!

NJBB_logo_2015

Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Jeu de Boules Bond; onze vereniging maakt deel uit van district Zuid-Oost (regio Zuidoost-Brabant en een deel van Noord-Limburg, zie onderstaand plaatje) van de bond (ons verenigingsnummer: 3018). Littie of Littienie houdt dan ook regelmatig toernooien onder auspiciën van de NJBB en neemt deel aan de Nationale Petanque Competitie.

Naast deze bondstoernooien organiseert de vereniging toernooien voor onze leden en vele andere activiteiten waaronder uitwisselingen met bevriende petanqueverenigingen. Onder “Toernooien” treft u de uitslagen aan van recente activiteiten.

Bent U op zoek naar een verrassend idee voor uw bedrijfsuitje, buurtvereniging, sportclub, familiebijeenkomst of andere feestelijke gelegenheid? Bezoek onze verhuur pagina.